Magne Furuholmen   -   New Song

Magne Furuholmen (f. 1962, Oslo) fyller hele Soli Brug, både utendørs og innendørs med sin mest omfattende utstilling noen gang, og med helt ferske verk.


Furuholmen var elev av Kjell Nupen og har siden utviklet en helt egen estetisk verden, med elementer fra språk, kommunikasjon, skrift og typografi. I denne billedverden ligger ofte flere lag med brokker av selvskreven poesi, sangtekster og subtile uttrykk. Hvor sterk er ordets makt? Hvor tydelig eller utydelig er våre tanker, våre drømmer eller vår kommunikasjon med andre? Bokstaver, ord og tegn blir samtidig til selvstendige grafiske elementer i Furuholmens abstrakte komposisjoner. 

Furuholmen, som har sine aner i Østfold (Furuholmen i Varteig), stilte ut på Soli Brug for tre år siden sammen med H. M. Dronning Sonja. Denne gangen inntar han hele bruket alene.

Han sier selv:

De siste 2 årene har vært en særdeles produktiv periode, og denne utstillingen på Soli Brug viser et bredt utvalg av nye arbeider på lerret og papir, keramiske krukker i forskjellige størrelser produsert i 2023, samt to serier med ny grafikk.

Grafikk-mappen ‘Esper Lucat’ er en homage til Henri Matisse inspirert av hans fantastiske utsmykning i 'Chappelle de Rosaire’ i Vence i Syd-Frankrike. Mappen er publisert av Edition Mourlot som var utgiver av mye av Matisse sine tidlige grafiske blad, forøvrig et verksted i Paris der jeg selv har hatt gleden av å arbeide. Mappen vises for tiden i London ved Galleri Paul Stolper. 

I tillegg vises en ny grafikk-serie med tittelen ’New Song’, som sammen med en del av originalarbeidene på lerret og papir henter titler og inspirasjon fra egne tekster skrevet i forbindelse med a-has utgivelse ’True North’ i 2022. Soli Brug er et spennende sted å vise verk, der kontrasten mellom tradisjonell norsk bebyggelse og moderne kunst skaper et unikt opplevelsesrom.