Hopp over til innhold

Om Soli Brug

Fra sagbruk til galleri

Allerede på 1600-tallet ble det skåret tømmer på Sanne og Soli Brug. I perioden 1860-1880 var bruket Nord-Europas største, med 22 rammesager og flere hundre arbeidere. I 1925 ble driften nedlagt.

Familien Dørje-Berg har siden 1975 overtatt og restaurert de gjenværende bygningene. Soli Brug fremstår i dag som et tun med åtte bevarte hus og sagbruksruiner ved Ågårdselva.

Siden 1978 har Soli Brug utviklet seg til å bli en viktig arena for presentasjon og formidling av kunst. Det arrangeres betydelige utstillinger som trekker flere tusen besøkende fra hele landet. I historiske omgivelser kan publikum oppleve kunst i fire hus og besøke restauranten ved dammen. På tunet finnes også boliger for familien, rammeverksted og atelier.

Soli Brug eies og drives helt privat av familien Dørje.

Soli Brug AS formidler kunst som mellommann for kunstnere og selger kun på vegne av kunstner. Eiendomsretten til all kunst som selges tilhører kunstner inntil hele beløpet er betalt.

Restaurant

Restauranten i Smia er svært populær. Inne foran peisen, eller ute ved dammen, serveres alt fra dagens tre-retter til enkel lunsj og kaker. Vi er stolte av eplemosten vår som har blitt norgesmester flere ganger. Eplene er fra hagen på Soli og fra Soli Eplegård ved siden av. I vinkjelleren ligger bl.a. vår egen Soli Brug Hvitvin og Soli Brug Rødvin, et svært vellykket samarbeid med Castello delle Regine i Umbra, Italia. Vinene fås kun her og passer utmerket til lunsjen. Se egen fane for meny!

Se vår meny

Nettbutikk

I nettbutikken har vi flere tusen ulike kunstverk fra nærmere 200 kunstnere. Vi tilbyr gratis frakt ved kjøp av bilder uten ramme for over kr. 2000,-. Bildene uten ramme emballeres trygt og du får sporingsnummer så fort pakken er sendt. Hvis du skal ha med ramme, kan det ikke sendes da glasset lett kan knuse på veien. Vi leverer i Oslo-området mot 750kr. Bor du lenger unna vil vi anbefale å sende bildet uten ramme, slik at det kan rammes inn lokalt. Vi er selvfølgelig behjelpelige med å velge ut rammer!

Hvis du er på utkikk etter et spesielt verk fra hvilken som helst kunstner, hør med oss og vi skal gjøre det vi kan for å få tak i det du ønsker. Ta kontakt med Jacob på jacob@soli-brug.no for spørsmål eller bestilling!

Besøk nettbutikken

Innramming

Fra vårt eget rammeverksted leverer vi innramming med høy kvalitet. Vi rammer inn hele utstillinger, både her på bruket og eventuelt andre steder. Vi rammer også gjerne inn enkeltoppdrag, selv om ikke bildene er kjøpt på Soli.

Utsmykning

Store luftige bygg eller små hyggelige lokaler, en lekker resepsjon eller en innbydende kantine. Siden vi har holdt på siden 1978 med utstillinger og kunstnere kjenner vi godt til hvem som driver med hva. Det å omgi seg med god kunst, presentert på en riktig måte, gir positiv energi til de fleste. Vi kan hjelpe deg eller din bedrift med akkurat dette.

Rådgivning

Du kan spørre oss om det meste, i alle fall innen det vi mener vi kan om kunst, enten det gjelder kunstnere, kvaliteter, historie, stilarter, teknikker, oppbevaring, holdbarhet, belysning, komponering og montering.

Arrangementer

Mulighetene er mange. Vi har flere hus til forskjellige typer arrangement. Hva med å ta med foreningen din, dine ansatte eller kundene dine på vinsmaking eller foredrag om stedets rike historie foran peisen i Smia? Eller vår tre-retter med vinanbefaling? Eller hva med en 7-retter med lokale råvarer i Spisestuen? Det kan hende vi kan få tak i både gjørs fra Vansjø like ved eller laks fra Aagaardselva, fossen som ga kraft til dette som en gang var Nord-Europas største sagbruk.