Guttestreker – INFO

Utstillingen åpnes lørdag 26.8 kl. 13.00.
Kunstnerne er til stede. Evig Ferie spiller, og musserende serveres.


Soli Brug presenterer Guttestreker på hele bruket.
Flere helt nye verk – blant dem flere originaler – lanseres

Guttestreker, bestående av kunstnerne Petter Malterud Grøndahl og Christoffer Kroge Christensen, har samarbeidet siden en sen tegnekveld høsten 2015.

Deres kollektive kunstneriske visjon materialiserte seg raskt, og har gjort Guttestreker til et kjent navn i hele landet. Verken Grøndahl eller Christensen har formell kunstnerisk utdannelse, noe som har gitt dem en utradisjonell tilnærming til kunst. Deres metode og kreative prosess er forankret i det de omtaler som "illustrert filosofi".

Basert på vitenskapelige oppdagelser, historiske hendelser og akademisk litteratur har hvert kunstverk ofte et definert tematisk fokus – som fest, hungersnød, religion eller utnyttelse. Guttestrekers mål er å lokke tilskuerne inn, og å få dem til å tenke over utfordringene deres generasjon står overfor.

Disse dystopiske skildringene er laget ved å bruke små detaljer i storslåtte komposisjoner, mens oppmerksomheten rettes mot den overordnede tematikken. Ofte er denne dystopien avbildet med morsomme figurer, spennende perspektiver og sterke farger. Ved å gjøre kunstverkene mer tilgjengelige og spennende for publikum, ønsker Guttestreker å informere og utdanne. Samtidig holder de seg til sin egen og visuelt spennende estetikk.

De utrolig detaljerte bildene krever stor konsentrasjon, dedikasjon – og ikke minst tid. Kunstnerne bruker gjerne flere måneder på verkene sine. Noen kunstverk kan ta så mye som 8-9 måneder å fullføre.

Originalen "Sunny on a Dark Night" – som vises på denne utstillingen – har tatt to år å fullføre. Dette er deres mest detaljerte bilde noensinne.

På denne utstillingen viser vi flere originaler, oljemalerier, sparkelmaleri, D.G.A. på papir og D.G.A. på aluminium. 

Utstillingen varer fra 26. august til 24. september.
Alle dager fra kl. 13-18.

Velkommen!