Fredrik Skavlan (f. 1966, Oslo) leverte som ung gutt tegneserier til Dagbladet, Aftenposten og Det Nye. Etter Berg Videregående begynte han i 1987 sin pressekarriere i Morgenbladet, der han fikk jobb som tegner og journalist. Siden jobbet han sommeren 1990 som kulturjournalist for Aftenposten og i Dagbladet i 1996. 

Skavlan arbeider primært med pennesplitt og tusj direkte på hvitt papir og fargelegger med akvarell. I tillegg til sin egen Skavlans Ark  har han illustrert flere bøker, deriblant mat- og reisebøker for Erik Fosnes Hansen og Klaus Hagerup, Sidsel Mellbyes oversettelse av Peter Pan og Unni Lundells barnebokserie «Nifse Nella». Han ble av Frode Øverli valgt først i Egmonts serie «Pondus anbefaler», med boken Skavlans samlede som utkom i 2015.

Det er snert og liv i streken til Skavlan. Han har god kontroll på pennesplitten og den flytende, litt uforutsigbare tusjen. Pennesplitten gjør streken dynamisk med variasjoner i tykkelse og sammen med akvarellfarger blir tegningene levende og umiddelbare. I 35 år som tegner har Fredrik Skavlan gledet tusenvis av lesere med elskelige figurer og treffende, aktuell humor.

Fredrik Skavlan er kjent for de aller fleste som programleder i en rekke vellykkede talkshows, fra Absolutt i det nystartede NRK2 i 1996, til Sommeråpent, Krafttak mot kreft, Underholdningsmaskinen, bryllupet til kronprinsparet, det svært populære Først og sist, og ikke minst Skavlan, en norsk-svensk produksjon med verdenskjente gjester. Skavlan har fått Riksmålsforbundets lyttepris og Gullruten flere ganger.