Stille bevegelser

Cathrine Knudsen (f. 1974, Bærum) er autodidakt og bor og arbeider i Oslo. I 20 år har hun skapt kunst som reflekterer naturens stillhet og sakte fortellinger i sarte fager og organiske stiliserte former. Det er den kontinuerlige prosessen av forfall og fornyelse i naturens som inspirer. Det er poesi, skjørhet og stillhet. Det som slites ned og bygges opp på samme tid. Lag på lag med naturens egne historier. Oljemaleriene kan betraktes som abstrakte tilnærminger til naturens egne prosesser, bevegelser og strukturer.

Utstillingen hos Soli Brug viser nye oljemalerier hvor høsten har satt sitt spor. Dette gjennom formbruken og den varme høstpaletten. Delikat enkelhet og ro er avgjørende. Oljemaling i flere tykke lag skaper en kraftig dybdeeffekt og gir ulike strukturer i overflaten. Bladgull er lagt på på noen verk som en effekt av lys og renhet. Noen av maleriene har sterke fargestikk - noe du også vil kjenne igjen i monotypiene som vises på utstillingen.

Monotypi er en grafisk teknikk som gir ett enkelt trykk i motsetning til vanlig grafikk som gir flere trykk av samme motiv. Hvert bilde er unikt som en original. Utstillingen består også av en serie mindre monotypier kalt «Utsnitt». Så selv om formatet er mindre ønsker kunstneren å gi følelsen av et utsnitt av noe større, men som likevel er ett selvstendig verk. Store fargevariasjoner, men også skjøre og sarte verk vil prege veggene på Soli Brug. Sartheten og roen i bildene er helt sentral også vist i monotypiene.

Knudsen har tidligere i år utsmykket hele Havila Kystrutens nye hurtigrute «Castor» i alle sosiale soner med hele 36 verk. Hun har også gjort utsmykninger for bla. Asker og Bærum Tingrett, Østerås Skole, Sparebank 1 Oslo og Akershus for å nevne noen. Hun er innkjøpt av bl.a. Bærum kommune (Rådhuset), Eidesvik Rederiet, TV 2 og Klepp Kommune. Hun har hatt soloutstillinger på anerkjente gallerier som bla. Gulden Kunstverk, Hamar Sagbladfabrikk, Bærum Kunstforening, Galleri Fineart og Hadeland Glassverk.