Om Soli Brug

Fra sagbruk til galleri
Siden 1978 har Soli Brug utviklet seg til å bli en viktig kilde for kunst. Det arrangeres betydelige utstillinger som trekker mellom 10 og 20 000 besøkende fra hele landet. I historiske omgivelser kan publikum oppleve kunst i fire hus og besøke restauranten ved dammen. På tunet finnes også boliger for familien, rammeverksted og atelier. Vi har drevet med kunstformidling siden 1978 og kjenner godt til hvem som driver med hva. Slå av en prat med oss om alt fra kunstnere, utsmykning, kvaliteter, historie, stilarter, teknikker, oppbevaring, holdbarhet, belysning, innramming eller opphenging. Soli Brug eies og drives helt privat av familien Dørje. 

Soli Brug AS formidler kunst som mellommann for kunstnere og selger kun på vegne av kunstner. Eiendomsretten til all kunst som selges tilhører kunstner inntil hele beløpet er betalt.Restaurant
Vi har nå utviklet restauranten vår, Smia til en svært populær lunsjrestaurant der vi serverer dagens treretter. Til den serverer vi vår egen eplemost som ble norgesmester i 2017 og i 2021. Eplene er fra hagen på Soli og fra Soli Eplegård ved siden av. Vi tilbyr også vår egen Soli Brug Hvitvin og Soli Brug Rødvin som passer utmerket til lunsjen. Se egen fane for meny.


 

 Innramming
Riktige rammer gjør under til verket! Siden vi startet rammeverkstedet på Soli Brug opplevde vi at du verden, så gøy dette er. Med tilnærmet hele verden som leverandør av skikkelige trelister, i alle tenkelige og utenkelige fasonger og overflater, gjør vi hva vi kan for å finne akkurat DEN rammen rundt som lager prikken over i' en på et kunstverk, og som tar vare på det i generasjoner. Kom og kjenn på prøvene: Enkle rammer, staselige rammer, rammer med ornamenter, glatte rammer, stripete eller prikkede rammer, blanke rammer, matte rammer, metalliske rammer, børstede, lakkede, grove eller helstøpte rammer. Se hva som skjer!
Nettbutikk
I nettbutikken har vi nå nesten 3000 forskjellige kunstverk fra mer enn 130 kunstnere. Det er gratis å hente bildene på Soli Brug, og vi tilbyr gratis frakt ved kjøp for over kr. 2000,-. Bildene emballeres trygt og du får sporingsnummeret så fort pakken er sendt. Hvis du er på utkikk etter et spesielt verk fra hvilken som helst kunstner, ta kontakt og vi skal gjøre det vi kan for å få tak i det du ønsker. Ta kontakt med Jacob på jacob@soli-brug.no for spørsmål eller bestilling.


Utsmykning
Store luftige bygg eller små hyggelige lokaler, en lekker resepsjon eller en innbydende kantine. Fordi vi har holdt på siden 1978 med utstillinger og kunstnere kjenner vi etter hvert ganske godt hvem som driver med hva. Vi tør også påstå vi har et øye for hva som kan passe hvor. Det å omgi seg med god
kunst, presentert på en riktig måte, gir positiv energi til de fleste av
oss. Vi kan hjelpe deg eller din bedrift med akkurat dette.


Rådgivning
Du kan spørre oss om det meste, i alle fall innen det vi mener vi kan om kunst, enten det gjelder kunstnere, kvaliteter, historie, stilarter, teknikker, oppbevaring, holdbarhet, belysning eller opphenging. Og skulle vi ikke vite svaret der og da, vet vi i alle fall om noen som vet det. Helt sikkert!


Formidling
Stadig vekk får vi spørsmål om vi kan skaffe akkurat et SÅNT bilde av akkurat DEN kunstneren. Og det har vi jammen greid, opptil flere ganger. Så er det noe du har spesielt lyst på, er det bare å ringe, så kan se hva vi kan få til. Ganske morsomt det også forresten, å lete, og så finne.


Bedriftsarrangementer
Mulighetene er mange. Vi har flere hus til forskjellige typer arrangementer.
Hva med å ta med foreningen din, dine ansatte eller kundene dine på vinsmaking foran peisen i Smia? Eller vår treretter med vinanbefalinger? Eller hva med en 7-retter med lokale råvarer i Spisestuen? Det kan hende vi kan få tak i både gjørs fra Vansjø like ved eller laks fra Aagaardselva, fossen som ga kraft til dette som en gang var Nord-Europas største sagbruk.