Om Soli Brug

Fra sagbruk til galleri

Siden 1978 har Soli Brug utviklet seg til å bli en viktig kilde for kunst. Tre til fire ganger i året arrangeres betydelige utstillinger som trekker mellom 10 og 20 000 besøkende fra hele Østlandet. I historiske omgivelser kan publikum oppleve kunst i fire hus og besøke kafeen ved dammen. På tunet finnes også boliger for familien, rammeverksted, og atelier. Vi har holdt på med kunstformidling siden 1978 og kjenner godt til hvem som driver med hva. Slå av en prat med oss om alt fra kunstnere, utsmykning, verdisetting, kvaliteter, historie, stilarter, teknikker, oppbevaring, holdbarhet, belysning, innramming eller opphenging. 

Soli Brug har også flere hus til forskjellige typer arrangementer. Hva med å ta med foreningen din, dine ansatte eller kundene dine på vinsmaking foran peisen i Smia, eller kaffe og kringle med historie ved dammen? Eller hva med en 7-retter med lokale råvarer i Spisestuen? Det kan hende vi kan få tak i både gjørs fra Vansjø like ved eller laks fra Aagaardselva, fossen som ga kraft til dette som en gang var Nord-Europas største sagbruk.

Soli Brug eies og drives privat.

I nettbutikken har vi gratis frakt ved kjøp for over kr. 2000,-. Alle bildene emballeres trygt og du får sporingsnummeret så fort pakken er sendt.

Soli Brug AS formidler kunst som mellommann for kunstnere og selger kun på vegne av kunstner. Eiendomsretten til all kunst som selges tilhører kunstner inntil hele beløpet er betalt.